Küçük Çocuk Oyuncakları

22-06-2018 09:41
Küçük Çocuk Oyuncakları

En doğru oyuncak nasıl olmalı konusunda ebeveynlere yardımcı olan uzmanlara göre; çocuk oyuncağı eline aldığında mutlu oluyorsa ayrıca fiziksel, zihinsel ve yaratıcılık konusunda ona destek oluyorsa seçiminiz doğrudur. Oyuncakların yeri çocukların dünyasında oldukça geniş bir yer almaktadır. Hatta gelişimleri boyunca yetişkinlerin çalışma alanlarında yerini alıp, onlarla birlikte bulunduğu her ortamda kendini göstermektedir.

Bu durum algılama, anlama, öğrenme konusunda deneyim şartını gözler önüne sermektedir. Yine çocuğun gelişimi için oyuncaklar, yaşına ve algılama dönemine göre seçim yapılırsa onlara fayda sağlayacaktır. Etki göstermesi gerektiği dönem ve yaş her zaman önemle vurgulanmıştır.

Küçük Çocuk Oyuncaklarının Faydaları

Çocukların oyun oynayarak hayatı öğrendiği düşünülürse büyüklük ve küçüklük dönemlerinde sadece oynayacağı oyuncaklar değişim göstermektedir. Bunun yanında ince motor ve kaba motor, yaratıcılık, kasların gelişimi çocuğun her döneminde ebeveynler tarafından aranan gelişim sürecine olan etkisidir. Bu kapsamda 4 ve 6 yaş döneminde ki bir çocuktan 0-2 aylık bir bebeğin oyuncaklarının da etki gösterdiği döneme göre seçilmesi alınacak en doğru kararlardandır. Küçük çocuk oyuncakları genel olarak;  ses, şekil ve renk konusunda dikkat çekici özellikte olmalı, büyük çocuk oyuncakları ise, bisiklet, puzzle gibi çeşitlilik göstermektedir.

Küçük Çocuk Oyuncakları Nereden Alınır?

Bebeğinizin hem eğlenip hem de fiziksel ve zihinsel olarak etkileşim sağlamasında yardımcı olan küçük çocuk oyuncakları internet sitemizde birbirinden farklı ürün çeşitliliği ile karşınıza çıkmaktadır. Çeşit çeşit oyuncaklar ile internet sitemizde sunulan birbirinden farklı fırsatlarla ve kampanya dahilindeki indirimleriyle yüzde yüz güvenli alışveriş yapılabilmektedir. Bebeğiniz ve sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde hazırlanan oyuncak çeşitliliğinden her zaman yararlanabilirsiniz.

Çocuğunuzun sadece oyun oynaması değil, aynı zamanda ona bir şeyler katması için eğitici kapsamlı oyuncaklar almanız ona fayda sağlayacaktır. Bu sebeple ebeveynlerin büyüme dönemine göre seçebileceği oyuncakların hem sağlıklı olmasına özen gösterilmeli hem de küçük parçalardan oluşmasını engellemelidir. Özellikle 0 ve 1 yaş dönemine denk gelen bebeklerin güvenliğini sağlamak için ona destek olmalısınız. Her ne kadar yanında olsanız bile bu döneme uygun olmayan oyuncaklardan seçilen küçük parçaları ağzına götürme eğiliminde bulunabileceği için daha dikkatli olmanız ve tehlikeli sonuçlara yol açabilme ihtimalini en aza indirmeniz gerekmektedir.

Küçük Çocuk Oyuncak Çeşitleri 

Erkek çocuk ve kız çocuklara göre kriterlere ayrılan oyuncakların da mevcut olduğu sitemizde çocukların bilişsel, duyuşsal ve yaratıcılık becerilerine yönelik küçük çocuk oyuncakları seçilmesi önerilmektedir. Bu oyuncaklar uzmanlara göre çocuğun hem hareket kabiliyetini hem de kas gelişimine etki sağlamaktadır. Örneğin kumlar, küpler, arabalar, puzzlelar, oyun hamurları, ahşap oyuncaklar, toplar, bebekler, günlük hayatı anlamaları için mutfak gereçleri ve doktor gereçleri, ahşap oyuncaklar çocuğun hem ince motor, hem de kaba motor gelişimlerine yardımcı olabilecek oyuncaklardandır.

Yaş dönemi biraz daha büyüyen çocukların bedensel hareketlerini güçlendirmek ve yaratıcılıklarını arttırmak için kesme-yapıştırma, boyama kitapları ve kalemleri ile uygulama çalışması yapması sağlanmalı bu yönde küçük çocuk oyuncakları ve büyük çocuk oyuncakları temini yapabilmeniz için güvenilir ve kurumsal olan firmamızdan alışveriş yapılması fayda sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.