En Uygun Çocuk Oyuncakları

21-06-2018 18:05
En Uygun Çocuk Oyuncakları

En uygun çocuk oyuncakları denilince akıllara ilk gelen bir şeyler üretmek, ortaya çıkarmak ve paylaşmak adına yapılan etkinlikler gelmektedir. Bu bağlamda çocuğun büyüme dönemine eriştiği ve artık oynadığı oyunlardan keyif aldığı, hem öğrenip hem öğrettiği dönem olan okul öncesi döneme hazırlık zamanı gelmiştir. Büyüme döneminde artık plan kurmak ve düzenli olmak çocuğun en temel ilkeleri arasında yerini almaktadır.

Aynı zamanda seçilen tüm etkinlik ve faaliyetlerde ince motor becerileri ve kaba motor becerilerini dengeli kullandığı görülmüştür. Bebeklik dönemine kıyasla artık hareket kabiliyeti giderek artmakta olduğu için ona uygun oyuncak seçmek çok kolaylaşmıştır. İlgisinin yöneldiği alan hemen kendini göstermektedir. Böylece ebeveyn zorlanmadan çocuğun ilgisini ve dikkatini çekebilecek oyuncak bölümde seçim yaparak, çocuğun gelişimini biraz daha zorlayıcı aktivitede yer almasını sağlayabilmektedir.

Önceki dönemlerde seçim yapmakta zorlanan anne seçtiği oyuncak modelini belki defalarca yaşına uygunluğunu ölçüp tartmıştır. Şimdiki dönemde bu durum biraz daha kolaylaşsa da yine de çocuğun yaş döneminden büyük oyuncak alındığında başarısızlıkla sonuçlanan bir durumla karşılaşan çocuğun psikolojisini olumsuz yönde etkileyebilir

En Uygun Çocuk Oyuncakları Seçimi

El becerisi ve hayal gücü son derece gelişmiş çocuk bu dönemde mantıksal düşünme, olayları kavrama, plan kurma, etkili iletişim, konsantrasyon ve motivasyon sağlamada başarılı olmaya başlamıştır. Yaş aralığına göre satranç en etkili oyun türlerindendir. Bu oyun çocuğun aldığı kararların arkasında durmasına sebep olmakta ve gelişmekte olan sorumluluk duygusunun ilerlemesine yardımcı olmaktadır.

Tek başına karşılaştığı her sorunda etkili bir çözüm önerisi ile karşınıza gelebilecektir. Bu dönem genellikle 6-7 yaş dönemini temsil etmektedir ve en uygun çocuk oyuncakları seçimini kendisini belirleyebilmektedir. Yürüme ve bebeklik döneminde ise annenin belirlediği uygunluk derecesi sadece ses çıkaran çıngıraklar, arabalar, trenler, vagonlar ve renkli toplar dan ibarettir.

Dönemsel olarak kız çocuk ve erkek çocuk kategorisinde olan çocukların uzmanlara göre bu alanda ayrım yapılmasını onaylamaması, oyun türlerinin belirleyici faktörünün sadece yaş dönemine uygunluğunun göz önüne alınması yönünde tavsiyelerde bulunmuşlardır. Bu kapsamda internet sitemizde satışa sunulan ürünlerin arasında ebeveynler kaybolmayıp, zorluk yaşamamaktadır.

En Uygun Çocuk Oyuncakları Fiyatları

Belirli kriterler ve güvenlik önlemlerinin artık dikkate alınmadığı, çocuğun büyüme döneminde çocuğun kendine koruma altına alması göz önünde bulundurulacak olursa, bu dönemde ki en uygun çocuk oyuncakları artık okul öncesi ve çocuk gelişimi alanında yapılabilecek ön hazırlık niteliğinde olmalıdır. Bu amaçla çocuğun kabiliyetini ortaya çıkarabilecek oyuncaklar ve materyaller kullanımı arttırılmalıdır.

Sürekli grupla oyun oynanması önerilmekte ve bu durumun çocukta belirli şekilde olumlu izler bırakması sağlanmalıdır. Çünkü okul döneminde yaşayacağı herhangi bir sorun onun okuldan uzaklaşmasına ve hayal kırıklığı yaşamasına sebep olabilecektir. Her dönemde çocukları için en uygun oyuncak hangisi olabilir diye düşünen anne ve babalar çocuk büyüyüp ergenlik dönemine girene kadar oyun seçimine devam etmelidir. Çocuğunuzun çok seveceği çocuk oyuncaklarını uygun fiyatlarla sitemizden satın alabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.