En Güzel Çocuk Oyuncakları

21-06-2018 11:41
En Güzel Çocuk Oyuncakları

Çocuğuna en doğru oyuncağı ve en güzel çocuk oyuncakları alan, doğru yaşta doğru oyuncakla tanıştıran ebeveynler çocuğun gelişimi konusunda her zaman doğru adım atmışlardır. Yapılan araştırmalar neticesinde bu seçim çocuğun hem zihinsel hem de fiziksel gelişimine etken olmaktadır.

Çocukların bir şeyi anlayıp, algılayıp, anlamlandırıp, öğrenebilmesi için deneyimin şart olduğunu vurgulayan uzmanlar, alınan oyuncakların çocuğun öğrenme sürecini etkilemesinden dolayı doğru seçim yapılması konusunda bir takım önerilerde bulunmuşlardır.  Bu kapsamda çocuğun yaşına göre oyuncak seçmekte zorlanan annelere destek olan uzmanlar, oyuncağın hangi ayda ya da yaşta kullanılması gerektiği yönde seminerler düzenlemektedirler. Bu seminerlerde;

  • Çocuğun gelişimine doğrudan etki edecek yaratıcılığı arttırıcı oyuncaklar yönünde

  • Çocuğun oyun hamuru, suda ve kumda oynanabilecek oyuncaklar yönünde

  • Fiziksel ve kas gelişimine destek olacak oyuncak türünde

  • Hayal kurmaya destek olacak oyuncaklar

Sosyal çevreyle iletişimi ve bağ kurabilmesi yönünde oynanabilecek oyuncaklar yönünde açıklamalarda bulunulmuştur. Bu sayede bilgi edinen ebeveynler, fiziksel gelişim için; küpler, kutular, kürek, bisiklet ve el arabalarına yönelmişlerdir. Hayal kurmak ve sosyal ilişki kurma yönünde ise; ebeveynlerin çocuğuna bebek alması ve çocuğun onu giydirmesi, konuşturması, yemek yedirmesi, ona kitap okuyor gibi yapması konusunda destek vermesi önerilmektedir. Yaratıcılığını ortaya çıkarmak için de boyama kitapları, kalemleri, kağıt ve seramik hamuru gibi gereçler alarak çocuğun bir şeyler ortaya çıkarması için en güzel çocuk oyuncakları alarak ona fırsat tanınmalıdır.

Her Yaş Grubuna Özel En Güzel Çocuk Oyuncakları 

Yine uzmanlara göre; çocukların kendi yaş grubuna göre oyuncaklarla tanıştırılması uygun görülmektedir. Bu kapsamda,

6 aylık bir çocuk için; işitme, görme ve hareket ettirme kabiliyetleri geliştiğinden, ses çıkaran oyuncaklar alınmalıdır. Mesela, müzikli oyuncaklar ve müzikli kitaplar, çıngıraklar, yumuşak ve sallayabileceği oyuncaklar önerilmektedir. Çünkü, 0-2 aylıkken sadece işitme duyusu, 2-6 aylıkken görme duyusu geliştiği için sallayabileceği ve dikkatini çekebileceği parlak oyuncaklar alınmalıdır.

7 ve 12 aylık dönemin çocukları için; hareketlerinde görülen artışın yanında emekleyip, oturup, hatta ayaklandıkları için, arabalar, suda oynanan oyuncaklar, kule yapmak için küpler, renk renk toplar alınmalı ve puzzle gibi aktiviteler yapmasına yardımcı olunmalıdır.

1 yaş ve üstü çocuklar için; bu yaşa gelen çocuk yürüyüp, tırmanıp, merdiven çıkabilme isteği, yardım edilmesi ve destek verilmesinin beklendiği en önemli dönemdir. Korunduğunu görmek, iletişim kurmak için çaba göstermesi gözlerden kaçmamalıdır. Buna bağlı olarak özellikle sağlıklı olduğu için tahtadan yapılmış arabalar, vagonlar, boyama kitapları ve kalemler, pelüş oyuncaklar, bez bebekler, küpler, iletişimi kuvvetlendirmek için oyuncak telefonlar, vücudunu kavrayabilmesi için el, ayak, kol, bacak, diş, dil gibi gerçekçi puzzlelar ve resimler gösterilerek oyunlarına ortak olmak gerekmektedir. Yine ay ay gelişim evrelerine göre değişen ve gelişen çocuklar için en güzel çocuk oyuncakları alınmalıdır.

En Güzel Çocuk Oyuncakları Fiyatları

Çocukların kendisini, çevresini ve etrafını tanıyabilmesi için en büyük yardımcısı olan oyuncaklar emekleme döneminden başlayarak yürüme dönemi, 2-3 yaş dönemi ve 4-6 yaş dönemine kadar belirli sınırlar ve sorumluluklar kapsamında seçilmelidir. Bu sebeple ebeveynler çocukları için hem en doğru oyuncak hem de en güzel çocuk oyuncakları alarak gelişimlerine katkıda bulundukları izlenmektedir. Bunun için arayış içinde olan annelere internet sitemizde satışa sunulan oyuncaklar yardımcı olabilmektedir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.