Çocuklar İçin Eğitici Oyuncaklar

21-06-2018 11:40
Çocuklar İçin Eğitici Oyuncaklar

Genellikle keşfetme ve bir şeyler öğrenme arzusu ile çevresinden bağımsız yaşamayı tercih eden 0- 2 yaş grubu çocukları için oyun zamanı yeni başlamıştır. Çünkü artık yürüyebiliyor, koşabiliyor, hatta sizlerin desteğine çok fazla ihtiyaç duymadan koşabiliyor durumda olan hareketleri gelişmeye başlamıştır. Karşısına çıkan birçok şey ilgisini çekse de bu dönemdeki çocuk daha gelişimini tam olarak tamamlayamamıştır. Eline geçen her şeyi ağzına götürerek fırlatma eğiliminde bulunduğu için tam olarak oyuncakların farkında değildir.

Onun için sadece ne olduğu bilmediği bir nesne, dikkatini o yönde gelişmesine ve onu anlamak, tanımak için pek çok kez fırlatarak ses çıkarmasına neden olmaktadır. Bu dönemdeki çocuklar için eğitici oyuncaklar onun bağımsız olmayı arzulamasından dolayı pek fazla dikkatini çekmeyecektir. Çünkü dikkati kısa sürelidir. 0-3 yaş dönemine yaklaşan çocuklar genellikle doldurup boşaltma, parmak boyaları ile bir şeyler üretme, oyun hamurları ve kum havuzlarında keyifli zaman geçirmeye bayılırlar. Aynı zamanda yetişkinlerin hareketlerini taklit ederek bunları oyun haline çevirirler.

Bu dönemde başlanılan eğitici oyuncaklar sayesinde bulunduğu ortama ayak uydurma çabasına girerler. Bu çaba gösterdikleri davranışlar, bebekleri varsa onlara yemek yaparlar, yemek yedirirler, giydirirler, banyo yaptırırlar. Anne ve baba adayları ile birlikte alışverişe çıkıldığında yaş dönemine oyuncak seçimini ilgisi hangi yöndeyse kendisi yapmayı tercih eder.

 

 Çocuklar İçin Eğitici Oyuncaklar Nelerdir?

Çocuk için oyun her şeyden önemlidir. Özellikle bu dönemde öğrenmeye aç olan çocuğunuz için aktif olarak çalışan firmamızın sağladığı ahşap oyuncakları temin ederek, ahşabın dokusunu algılamasına yönelik çalışmalar yapılabilir. Onunla bol bol konuşarak sizinle diyalog kurmaya çalışmasına izin verebilir, yanlış kurduğu cümleler üzerinden defalarca geçerek, kelimeleri veya iki kelimelik cümleleri doğru telaffuz etmesini sağlayabilirsiniz. Bu dönemde anne ve baba adaylarına pek çok görev düşmektedir. Çünkü çocuklar için eğitici oyuncaklar arayışına girilen döneme gelen çocuk artık büyüme eğilimde hareketler sergilemeye başlamıştır.

 

Çocuklar İçin Eğitici Oyuncakların Önemi

Çocuklar için eğitici oyuncaklar seçmekte zorlanan ebeveynler, çocuğunun gelişim gösterdiği yaş dönemine göre daha çok sosyalleşmeye yöneldiği için grup oyunlarından oluşan bir oyun parkuru hazırlamalıdır. Birlikte oynayarak zaman geçirmek arzusunda olan çocuk, aksi olmadıkça oyunlarda aktif olmayı tercih eder. Bazı durumlarda ise sosyalleşmeye karşı direnç göstererek pasif olmak, paylaşmamak daha çok hoşuna gider. Bu durumda uzmanlar tarafından hemen devreye girmesi önerilen ebeveyn için oyun hamuru ile birlikte oyun oynamak, oyun kurmak ideal bir yaklaşım olarak değerlendirilir.

Bu döneme gelen bebek artık diyalog kurmaya başlamıştır. Bu sebeple onu sesli veya oyun kahramanlarıyla süslü, bol resimli bir kitapla ödüllendirmek onun mutlu olmasına hem de resimlerle yeni bir şeyler öğrenmesine yardımcı olunabilir. Bazı durumlarda ise yine gelişme gösterdiği dönemin fiziksel, sosyal ve zihinsel aktiviteler ile dolu zaman geçirilmesini sağlamak için çabalayan anne adayları çocuğun ince motor ve dil gelişimine yardımcı olabilecek eğitici oyuncaklar ile oynamasına yardımcı olabilecek oyunlar bularak çocuğun keyifli zaman geçirmesine yardımcı olabilir.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.