Büyük Çocuk Oyuncakları

21-06-2018 11:38
Büyük Çocuk Oyuncakları

Doğumundan büyüme dönemine göre hangi yaş olursa olsun çocuk için oyun oynamak son derece önemlidir. Bu kapsamda dönemine göre seçebileceğiniz oyuncaklar çocuğun gelişimine hem katkıda bulunacak, hem de keyif verici vakit geçirmesine sebep olacaktır. Çocuğunuz büyüdükçe hem oyuncakları büyüyecek hem de eğitici oyunlar ile bütün becerileri gelişme gösterebilecektir. Bu sebeple büyük çocuk oyuncakları, çocuğunuza katmak istediğiniz bilgi, beceri, yaratıcılık, fizyolojik ve zihinsel olarak gelişimde istediğinizi almanıza sebep olabilecektir. Çocuğunuzda fark edebileceğiniz tüm bu özellikler onu eğlendirerek ve eğiterek verebilmenin en iyi yoludur.  

Büyük Çocuk Oyuncaklarının Faydaları

Çocuğunuzun küçük yaştan başlayarak oynadığı oyunlardan elde ettiği kazanımlar, parçaları birleştirme, ilişki kurma, liderlik, gruplama, eşleştirme gibi kavramlar ilerki yaşlarda sayılarda, parlak renk ve şekillerde kendini gösterecek seviyede eğitici kavramlar ile zenginleşecektir. Eğitici oyuncaklar sayesinde çocuğunuzun gelişimine önemli derede katkı sağlayabileceksiniz.

Çocuklar yaşına göre ve seviyesine göre hem oyun oynayıp hem de eğlenceli vakit geçirebilecekleri ortam ararlar. Bazen tek başınıza hakim olmak istediğiniz oyunda istediğiniz kadar anlatın durumu kesinlikle anlamayacak ama eğitici oyuncaklar sayesinde hemen kavrama yeteneği devreye girerek pek çok şeyi öğrenebilecektir. Bu sebeple liderlik konumunu ona bırakmanız sizlere fayda sağlayacaktır.

Büyük Çocuk Oyuncakları Nelerdir?

Çocuğunuz 0- 3 yaş arasında sadece görme, dokunma ve işitme kavramlarının üzerine gidebilecek ve her şeyi anlamak için bu yönde duyularına karşı uyarıcı olan cisimlerin farkına varabilecektir. O sebeple bu yaşta ki bir çocuk büyük çocuk oyuncakları ile oyun oynamayı bilmediği için sadece onu fırlatarak, kırmak eğiliminde bulunacaktır. Ancak ilerki dönemlerde yani 5-6-7 gibi yaş aralığında grupla oynayabileceği yaratıcılık ve hayal gücünün devreye sokabileceği yap- boz, oyun kurma, domino, tombala gibi oyunlarla kendini ifade edebileceği hale gelebilecektir.

Aynı zamanda kendine olan güven artacak, kendini ifade etmekte zorluk yaşamayacak, çevresine karşı iletişim becerisi kuvvetlenecektir.  Burada önemli olan nokta çocukta gözlemlenen bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yönden çevresine karşı uyumlu bir gelişme göstermesidir. Kendini rahatça ifade edebilen sosyal yönden çekimser olmayan bir çocuk eğitici oyunların ve oyuncakların büyüme dönemindeki zamanlarda ona fayda sağlaması üzerine ebeveynler bu dönemde çocuğun kişisel yetilerini daha da pekiştirmek için ona eğitsel kitaplar almaya devam etmelidir.

Büyük Çocuk Oyuncakları Seçimi

Çocukların ilgi duydukları ve beğeniyle oynadıkları oyunların dışında ebeveynlerin yapması gereken çocuğun dil gelişimine katkı sağlamaktır. Bu sebeple küçük dönemlerden başlayarak ona yüksek sesle kitap okumalı, büyüme döneminde sesli kitap alarak pek çok şeyi algılaması sağlanmalı, daha büyük yaşlara geldikçe eğitsel kitaplar alarak dil öğrenme yeteneğini geliştirmeye yönelik yardımcı olunmalıdır. Büyük çocuk oyuncakları anne ve baba arasındaki bağı kuvvetlendirip sosyal çevreyle etkileşimine yardımcı olacak düzeyde çocuğun gelişimine etki eden faktörlerin başında seyretmektedir. Bu sebeple çocuğun her döneminde hem biyolojik, hem psikososyal, hem psikomotor becerilerini geliştirmek için anne ve babalara büyük bir görev düşmektedir.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.