3 Yaş Çocuğu İçin Eğitici Oyuncaklar

26-06-2018 10:05
3 Yaş Çocuğu İçin Eğitici Oyuncaklar

3 yaş çocuğu, aile ve akranları ile vakit geçirmekten çok zevk aldığı bir dönem olarak geçmektedir. Sosyalleşmenin ve hareketliliğin en üst seviyede olduğu bu yaş grubunda, çocukların el becerileri gelişmeye başlamıştır. Çok fazla soru sorma ve meraklarını giderme çabası nedeniyle, eğitsel oyunlara yatkındırlar.

 

3 yaş  çocuğu için eğitici oyuncaklar çocukların yaşı gereği, el göz koordinasyonunun gelişmesi, eğitsel ve fiziksel oyunların çok çabuk kavranmasına yardımcı olmaktadır. Bu yaşta kalem kullanabilir seviyede olduklarından, boyama ve çizme gibi etkinlikler yaptırılabilir. Sosyalleşmelerine katkıda bulunan eğitsel oyunlar, en fazla 20 dakikalık gibi bir sürede odaklanabilen çocuklar için özel olarak tasarlanmış etkinlikleri barındırmaktadır. Eğlenerek ve öğrenerek kısa sürede çocukların odaklanmasını sağlayabilirsiniz.


3 Yaş Çocuğu için Eğitici Oyuncak Seçimi

3 yaş çocuğu için eğitici oyuncaklar grubunda çocukların, meraklı ve hareketli davranış yapısına göre oyuncaklar dikkat çeker. Bu davranışlarını en verimli şekilde kullanmak için üretilen eğitsel oyuncaklar, çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine katkı sağlayıcı özelliktedir. Bu yaş grubundaki çocukların oyuncak seçiminden önce, nelerden hoşlandığının da bilinmesi gerekmektedir. Genellikle el boyaması, baskı ve yapboz gibi oyunları tercih ederler.

 

Yapboz türü eğitsel oyuncak tercihinde, 3 yaşa uygun 10 parçalı olanı tercih edilmelidir. Kısa sürelerde odaklanmaları değişen çocuklar için farklı seçeneklerde eğitsel oyuncaklar mevcuttur. Bir diğer unsur da oyuncak seçiminde doğal olan ürünlerin tercih edilmesidir. Çocuk sağlığı açısından kullanılan malzeme özelliğinin doğal ürünlerden olmasına dikkat edilmelidir.


3 Yaş Erkek Çocuğu için Eğitici Oyuncaklar

3 yaş çocuğu için eğitici oyuncaklar grubunda çocukların oynadıkları eğitsel oyuncaklar ve renkler, küçük yaşlarda cinsiyetinin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Özellikle erkek çocuklar için tasarlanmış olan, tamir seti, taşınabilir çiftlik evi, hayvan figürleri ve sesli eğitsel oyuncaklar en çok tercih edilenler arasında yer alır. Her çocuk boyama etkinliğine ve hamur etkinliğine yatkındır.

 

Küçük motor gelişimleri ve sosyalleşmeleri için eğitsel oyuncakların önemi büyüktür. Oyuncak seçimi; çocukların muhakeme yapabilmesini ve sosyalleşmelerine katkıda bulunur. Özellikle erkek çocukları, bu eğitsel oyunlarla, gerçek hayattaki rollerini öğrenirler.


3 Yaş Kız Çocuğu için Eğitici Oyuncaklar

Çocukların eğitsel gelişimlerine bakıldığında, erkek çocuklarına göre kız çocuklarının el becerilerinin daha gelişmiş olduğu görülür. Özellikle kız çocuklarına özel tasarlanmış olan mutfak setleri, oyuncak bebekler, boyama setleri, 10 parçalı yapbozlar ve bisiklet gibi seçeneklerle, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine etkisi olacak tasarımlar mevcuttur.

 

Üretilen malzeme ve renklendirme sistemleri, çocukların sağlığına zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır. İnternet sitemizde çok fazla eğitsel oyuncak seçenekleri yer almaktadır. Güvenilir adres olan sitemizden alışveriş yaparak, hem cebinize hem sağlığınıza zarar vermeyin. Uygun fiyat ve kampanyalarda yer alan ürünleri takip ederek, istediğiniz ürüne kısa sürede ulaşabilirsiniz. Anlaşmalı kargolar ile güvenilir bir şekilde ürünler adrese teslim edilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.