2 Yaş Üzeri Eğitici Oyuncaklar

26-06-2018 09:38
2 Yaş Üzeri Eğitici Oyuncaklar

2 yaşına gelmiş çocuk, kendi bağımsız hareketlerini yapabilir hale gelir. Kıyafetlerini yavaş yavaş kendisi giymeye çalışır, zıplayabilir, renkleri eşleştirme yapabilir, şekilleri ve hayvanları tanımaya başlar. 2 yaş ve üzeri çocuklar için genellikle, 3 parçalı yapbozlar tasarlanmıştır. Çok fazla dikkat gerektirmeyen aktivitelerden oluşan oyuncaklar, çocukların yaşına göre ve odaklanma sürelerine uygun bir şekilde tasarlanmıştır.

 

Küpleri ve farklı şekilleri tanıyarak eşleştirme yapabilen çocuklar, dikey çizgi çizdiklerinden, karalama tahtası oyuncakları geliştirilmiştir. Bu eğitsel oyuncaklar sayesinde, çocuklar el becerilerini ve zihinsel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirler. Ürünler arasında yer alan duygu kartları; genellikle kendisini ifade edemeyen çocuklar için büyükler eşliğinde kullanılır. Bu şekilde çocuğun kendisini ifade etmesi sağlanır.


2 Yaş Üzeri Eğitici Oyuncakların Faydaları

Meraklı ve hareketli olan 2 yaş çocukları, keşfetme duygusu ile hareket ederek, davranış sergiler. Bu davranışların kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi ve öğretici olması için eğitsel oyuncaklara ihtiyaç duyulur. Günümüzde 3 yaş sonrası başlayan kreşler, 3 yaş öncesi çocukların evde en iyi eğitimi almalarını zorunlu hale getirmiştir.

 

2 yaş ve sonrası çocuklar gelişimlerini olumlu bir şekilde tamamlarsa, kreş ve okul dönemine hazır hale gelirler. Böylece sosyalleşmeleri ve oyun kurallarına uyum sağlamaları kolaylaşır. Çocukların merak duygusuna uygun halde geliştirilmiş 2 yaş üzeri eğitici oyuncak çeşitlerini web sitemizde bulabilirsiniz. Renkli, şekilli ve dikkat çekici eğitsel oyuncaklar sayesinde, el göz koordinasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi sağlanmaktadır.  


2 Yaş Üzeri Eğitici Oyuncak Seçimi

Çocukların yaşlarına göre oyuncak tercihlerinde farklılıklar bulunur. Her yaş ve cinsiyete göre farklı eğitsel oyuncaklar mevcuttur. Çocuğun sağlıklı gelişimi açısından, yaş grubuna uygun doğru oyuncak tercihi yapılmalıdır. Oyuncaklar, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından en önemli unsurlar arasında yer alır.

 

2 yaş üzeri eğitici oyuncak grubu çocuklar için tasarlanmış olan mıknatıslı giydirme oyunları ile çocuğun sosyal gelişimine katkısı hedeflenmiştir. Büyük ve renkli parçalardan oluşan mıknatıslı ahşap oyuncaklar sayesinde, hayal gücünün gelişmesine katkı sağlar. Şekilleri doğru yerlere yerleştirebilmek için deneme yanılma yolunu seçerek, kısa sürede çözüme ulaşabilmeleri sağlanır.


2 Yaş Üzeri Eğitici Oyuncak Seçimi ve Tavsiyesi 

Çocukların 2 yaş dönemindeki dil gelişimleri önemlidir.  Bu yaşa uygun sesli kitaplar veya müzikli oyuncaklar tercih edilmelidir. Özellikle motor gelişimlerine katkı sağlayan oyun hamurlarını, parçalara ayırma ve yoğurma şeklinde oynayarak, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu dönemde çocuklarla bol bol konuşarak dilin gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.


Renkli kitaplar, ahşap yapbozlar veya müzikli kitapları sesli bir şekilde okuyarak, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Genellikle büyük parçaları yerleştirmede beceri sahibi olan 2 yaş ve üzeri çocuklar, bloklar, kuleler ve binaları inşa edebilirler. 2 yaş üzeri eğitici oyuncak seçimi için internet sitemizi ziyaret ederek, gerekli bilgiye sahip olabilirsiniz.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.