1 Yaş Çocuğu İçin Eğitici Oyuncaklar

25-06-2018 16:33
1 Yaş Çocuğu İçin Eğitici Oyuncaklar

Her çocuğun gelişimi farklılık gösterir. Bireysel farklılıkların yer aldığı 1 yaş döneminde, kimi çocuk yürürken kimi çocuk yürüyemez. Genellikle bu dönemde çocukların oyuncakları çok değerli olduğundan, oyuncağını size verdikten hemen sonra geriye alma davranışı gösterirler. Fırlatma, kırma ve oyuncakların yerlerin değiştirme davranışlarını gösterirler.

 

Özellikle mutfak eşyaları arasında yer alan tencere ve tava gibi eşyaların seslerini dinlemek hoşlarına gider. Vurma, bağırma ve öfkelenme gibi tavırlar da karşımıza çıkar. Merak ve keşfetmenin yaşı olan 1 yaş bebekler, aileden gördüğü her şeyi yapmak ve tekrar etmek ister. Bu yüzden olumlu davranışlar sergileyerek, çocukların olumlu eğitsel etkinlikler göstermeleri sağlanır.


1 Yaş Çocuğu için Eğitici Oyuncak Seçimi

1 yaşında olan çocukların, nadiren bir kısmı yürümeye başlarken, bir kısmı daha emekleme aşamasındadır. Emekleme aşamasında olsa bile çocuklar keşfetme ve merak duyguları ile birlikte hareket ettiklerinden, çocukların etrafında zarar görecekleri eşyalardan ve oyuncaklardan arındırılmış olması gerekir. 1 yaşındaki çocuk doğruyu ve yanlışı bilmediği için etrafa merak içerisinde hareket ederek, cesaret gösterirler.

 

Ancak deneme yanılma yoluyla doğru ve yanlışı öğrenebilirler. Bundan dolayı 1 yaş çocuğu için eğitici oyuncak önemli bir unsurdur. Özellikle duygusal gelişimleri açısından önemlidir. Pofuduk, tüylü ve yumuşak oyuncaklar en çok dikkatlerini çeken ve tercih edilmesi gereken oyuncaklar arasında yer alır.


1 Yaş Çocuğu için Eğitici Oyuncakların Önemi

Dünyanın sadece kendi etrafında döndüklerini zanneden 1 yaş çocukları, benmerkezci duyguları ile hareket ederler. Özellikle oyun oynarken kurallara uymama hareketi gösterdikleri gibi dil gelişimleri de yavaşça ilerlemeye başlamıştır. Dil gelişimine katkı sağlayacak müzikli ve sesli oyuncaklar ile çocukların dil gelişimini hızlandırabilirsiniz. İnatçı ve öfkeli yapıda bulunan 1 yaş çocukları, aile ve akranları ile verimli dakikalar geçirerek, olumlu gelişme gösterirler.

 

1 yaş çocuğu eğitici oyuncaklar sayesinde, eğlenceli ve öğretici etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Aile büyüklerinin de yardımı ile kısa sürelerde odaklanmalarını sağlayıcı oyunlar oynayabilirsiniz. Çocuklar benmerkezci yaklaşımla tüm oyuncaklarına değer verirler. Oyun oynarken kısa sürede oyuncağını size verip geri alma davranışı da bu yüzdendir. Oyuncak ve bebek arasındaki duygusal bağ, çocuğun duygusal gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.


1 Yaş Eğitici Oyuncakların Çocukların Duygusal Gelişiminde Önemi

1 yaşındaki bebeklerin, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak için eğitsel oyuncaklar ve sesli oyuncaklar olumlu etki göstermektedir. Uyudukları alanda bulunan yumuşak oyuncaklar ve ses çıkaran süsler, bebeğin öfkelenmeden, etrafı keşfetmesine katkı sağlar. Bebekler bu yaşlarda paylaşıma açık olmadıklarından, yalnız oynamayı ve keşfetmeyi tercih ederler.

 

1 yaş çocuğu için eğitici oyuncaklar olarak ses çıkaran ve yumuşak malzemeden üretilmiş oyuncaklar tercih edilmesi gerekir. Bebeklerin bu yaşlarda genellikle fırlatma davranışı göstermeleri, kendilerine ve çevreye zarar vermemesi açısından, oyuncakların dikkatli bir şekilde seçilmesini gerektirir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.